CNC (lang)draaien, frezen en diepgatboren

CNC langdraaimachines zijn ontworpen voor het draaien van kleine, complexe precisie-onderdelen. In tegenstelling tot gewone CNC draaibanken, waarbij het product ronddraait en het gereedschap verplaatst, beweegt bij een CNC langdraaimachine het product en staat het gereedschap stil. De huidige CNC langdraaimachines hebben vaak aangedreven gereedschappen, waardoor ook freesbewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Ook beschikken ze over meerdere spillen en kunnen de producten in de machine overgepakt worden ten behoeve van alzijdige bewerking. De producten komen dan zonder tussenkomst van mensenhanden compleet gereed van de CNC langdraaimachine. Deze machines hebben vaak een wat langere insteltijd dan de gewone CNC draaimachines. Wanneer een serie echter eenmaal loopt, dan gaat dat meestal dag en nacht door in een erg rap tempo.

Langdraai product

De voordelen van meerdere bewerkingsmethodes onder één dak.

De combinatie van langdraaien en centerloos slijpen geeft de mogelijkheid om een (ruwe) buis of staaf materiaal in twee aansluitende gangen te bewerken tot een product met een zeer hoge nauwkeurigheid en de gewenste ruwheid. Bovendien kunnen grotere lengtes verwerkt worden. Ook lange slanke producten kunnen worden geslepen. Die zijn vaak te krom om direct te kunnen slijpen. Die kromming herstellen we dan eerst met behulp van een richtmachine alvorens de producten geslepen worden. Daarnaast kunnen we ook CNC draaien, frezen, CNC en manueel richten en diepgatboren. Samen met de klant bepalen we wat voor hem de beste wijze van produceren en materiaalkeuze is.

We werken al jaren voor deze klanten

Toepassingen

Centerless levert precisieonderdelen aan verschillende producenten. We leveren bijvoorbeeld onderdelen voor schokbrekers, printers, snijmachines, tube expanders, hydrauliek cylinders en pomp-revisie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook doen we de afwerking van producten van draaierijen die zelf niet centerloos kunnen slijpen.

Onderstaand een paar voorbeelden van producten waarin onderdelen van Centerless zijn toegepast.

Snijmachine
Klant: DEKO

Schokbreker
Klant: Hyperpro Suspension Technology

Spruitplukmachine
Klant: Tumoba

Doorn (geslepen product)
Klant: Teco

Heeft u vragen? Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen?
Neem contact met ons op